Varkensfricandeau met cidersaus

Varkensfricandeau met cidersaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 gr varkensfricandeau
  • zout peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • enkele takjes tijm verse
  • 150 gr katenspek iets dikker gesneden plakjes
  • 2 ½ dl droge cider Chevalier Blanc
  • 1 beker crème fraîche 125 ml
  • 1 takje peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
  • Bestrooi de fricandeau met zout en peper.
  • Pel de ui en snijd hem in 8 partjes.
  • Verhit de olie In een braadpan en bak de fricandeau in ± 10 minuten rondom bruin.
  • Voeg halverwege de ui toe en bak die ± 5 minuten mee.
  • Leg de ui op de bodem van een ovenschaal, leg de fricandeau erop, leg de tijmtakjes op de fricandeau en leg de plakjes katenspek dakpansgewijs op de fricandeau.
  • Braad het vlees in het midden van de oven onafgedekt in ± 1 uur gaar.
  • Neem de schotel uit de oven en wikkel het vlees in aluminiumfolie.
  • Schenk het vleesvocht boven een pan door een zeef, voeg de cider toe en laat de saus op hoog vuur in ± 10 minuten tot ± 1 1/2 dl inkoken.
  • Roer de crème fraîche erdoor en laat nog ± 2 minuten inkoken tot een mooi gebonden saus ontstaat.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes.
  • Schep 4 eetlepels saus over het vlees en knip de peterselie erboven fijn.
  • Geef de rest van de saus er apart bij.
  • Serveer met gepofte appels en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees