Varkenshaas met champignons
Equipment
- keukenpapier
- serveerschaal
Ingrediënten
- 1 varkenshaas ong 500 gram
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 250 gram champignons
- 2 sjalotten
- 4 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 10 cl droge witte wijn
- 10 cl kalfsfond
- 3 el crème fraîche
- olijfolie
- zout
- peper
- 1 el gehakte peperselie
Instructies
- Pel en hak de sjalotten fijn.
- Maak met een stukje keukenpapier de champignons schoon.
- Snijd een stukje van de steel af en snijd ze in vieren.
- Verhit in een braadpan 2 el olijfolie en bak de varkenshaas aan alle kanten aan.
- Bestrooi met het paprikapoeder, zout en peper..
- Neem het vlees uit de pan en bewaar op een bord.
- Zet het vuur wat lager en voeg nog een el olijfolie toe.
- Voeg de ui toe en zweet deze aan.
- Voeg de champignons, tijm, laurier toe.
- Laat 5 minuten bakken.
- Schep het mengsel wel regelmatig om.
- Voeg de wijn toe en meng het goed.
- Voeg de fond, crème fraîche toe.
- Doe de varkenshaas terug in de pan.
- Zet het vuur laag.
- Doe de deksel op de pan en laat 12 tot 15 minuten zacht stoven.
- Haal de varkenshaas uit pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Zet het vuur hoger en laat de saus wat inkoken.
- Proef en voeg eventueel nog wat paprikapoeder, zout en peper toe.
- Snij de varkenshaas in plakken.
- Doe wat saus op een serveerschaal en leg daar de plakken varkenshaas op.
- Dresseer de rest van de saus rond het vlees en garneer met de peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er gekookte aardappel bij.