Varkenshaas met champignons

Varkenshaas met champignons

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 varkenshaas ong 500 gram
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 250 gram champignons
  • 2 sjalotten
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 10 cl droge witte wijn
  • 10 cl kalfsfond
  • 3 el crème fraîche
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 el gehakte peperselie

Instructies

  • Pel en hak de sjalotten fijn.
  • Maak met een stukje keukenpapier de champignons schoon.
  • Snijd een stukje van de steel af en snijd ze in vieren.
  • Verhit in een braadpan 2 el olijfolie en bak de varkenshaas aan alle kanten aan.
  • Bestrooi met het paprikapoeder, zout en peper..
  • Neem het vlees uit de pan en bewaar op een bord.
  • Zet het vuur wat lager en voeg nog een el olijfolie toe.
  • Voeg de ui toe en zweet deze aan.
  • Voeg de champignons, tijm, laurier toe.
  • Laat 5 minuten bakken.
  • Schep het mengsel wel regelmatig om.
  • Voeg de wijn toe en meng het goed.
  • Voeg de fond, crème fraîche toe.
  • Doe de varkenshaas terug in de pan.
  • Zet het vuur laag.
  • Doe de deksel op de pan en laat 12 tot 15 minuten zacht stoven.
  • Haal de varkenshaas uit pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Zet het vuur hoger en laat de saus wat inkoken.
  • Proef en voeg eventueel nog wat paprikapoeder, zout en peper toe.
  • Snij de varkenshaas in plakken.
  • Doe wat saus op een serveerschaal en leg daar de plakken varkenshaas op.
  • Dresseer de rest van de saus rond het vlees en garneer met de peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er gekookte aardappel bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees