Varkenshaas met chorizo roomsaus

Varkenshaas met chorizo roomsaus

Varkenshaas met chorizo roomsaus

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 varkenshaas
  • 90 gram chorizo
  • 1 el olijfolie
  • 1 el peterselie
  • 20 cl kookroom
  • 2 el witte wijnazijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Haal het vel van de chorizo en snijd de chorizo in kleine stukjes.
  • Hak de peterselie indien nodig.
  • Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas rondom aan.
  • Deglaceer de pan met de azijn.
  • Zet het vuur lager.
  • Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven.
  • Draai het vlees geregeld om.
  • Haal uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.
  • Bak de stukjes chorizo in een steelpannetje en laat licht kleuren.
  • Voeg de kookroom toe en breng aan de kook.
  • Voeg de peterselie toe en breng, indien nodig, op smaak met wat zout en peper.
  • Snijd de varkenshaas in plakken en giet er de saus over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees