Varkenshaas met Madagascar Saus en Tagliatelle

Varkenshaas met Madagascar Saus en Tagliatelle

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle
  • 2 varkenshaasjes ongeveer 300 g elk
  • 3 eetlepels boter
  • Zout naar smaak
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels groene peperkorrels licht gekneusd
  • 1 ¼ dl crème fraîche

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Giet af en houd warm.
  • Snijd de varkenshaasjes in plakken.
  • Verhit 3 eetlepels boter in een koekenpan en bak het vlees aan elke kant 2-3 minuten tot het mooi bruin is.
  • Bestrooi het vlees met zout naar smaak.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Roer de aanbaksels in de pan los met 2 dl droge witte wijn.
  • Voeg 2 eetlepels licht gekneusde groene peperkorrels, zout en 1 ¼ dl crème fraîche toe aan de pan.
  • Roer goed door en laat de saus ongeveer 4 minuten koken, zodat deze iets kan indikken.
  • Serveer de plakjes varkenshaas met de gekookte tagliatelle en giet de Madagascar Saus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij de rijke smaak van de varkenshaas en de pittige Madagascar saus.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc Kerst