Varkenshaas met notenpaté
Aller Hande 1996
Equipment
- 4 cocktailprikkers
- platte schaal ca. 20 x 30 cm
Ingrediënten
Instructies
Voor Bereiden:
- Varkenshaasjes in lengte tot ca. 1/2 cm van zijkant opensnijden.
- Varkenshaasjes vullen met paté.
- Dichtklappen en vaststeken met cocktailprikkers.
- Sinaasappel onder koud water goed schoonboenen en schil raspen.
- Sinaasappel uitpersen.
- Geraspte schil door sap roeren.
- Amandelschaafsel in droge koekenpan in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
- Op bord laten afkoelen.
Bereiden:
- Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper.
- In braadpan boter verhitten.
- Varkenshaasjes op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin bakken, halverwege keren.
- Met deksel schuin op pan varkenshaasjes in ca. 12 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
- Uit pan nemen, inpakken in aluminiumfolie en ca. 5 minuten laten rusten.
- Intussen schaal voorverwarmen.
- Sinaasappelsap aan bakvet toevoegen.
- Aan de kook brengen, aanbaksels losroeren en op hoog vuur onafgedekt in ca. 1 minuut iets laten inkoken boven steelpannetje saus door zeef schenken.
- Cranberries door saus roeren.
- Saus al roerend zachtjes verwarmen, op smaak brengen met zout en peper.
- Saus op schaal schenken.
- Cocktailprikkers uit varkenshaasjes verwijderen.
- Varkenshaasjes in plakjes snijden en dakpansgewijs op schaal in saus leggen.
- Amandelschaafsel erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met witlof en aardappelkroketjes.