Varkenshaas met snelle zuurkool

Varkenshaas met snelle zuurkool

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 schaaltjes varkenskatenhaas à ca. 230 g
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 1 zak wijnzuurkool 520 g
  • 1 pak aardappelpuree à la minute 180 g

Instructies

  • Varkenshaas na elkaar bereiden in de magnetron, volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel wassen, in parten snijden en klokhuis verwijderen.
  • Appel in stukjes snijden.
  • In braadpan boter verhitten en appel en ui ca. 3 minuten bakken.
  • Zuurkool laten uitlekken, toevoegen en ca. 3 minuten meeverwarmen.
  • Intussen aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Zuurkool over vier borden verdelen.
  • Aardappelpuree erop scheppen.
  • Varkenshaas in plakken snijden en erop leggen.
  • Garneren met groente en kruidenboter (uit schalen).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland