Varkenshaas in een Romige Roomkaassaus met Ham
Dit Varkenshaas in hamsaus recept is een heerlijk en eenvoudig vleesgerecht met saus dat snel op tafel staat. Mals varkensvlees wordt gecombineerd met een rijke en romige saus van roomkaas en ham, waardoor het een perfect recept romige saus is voor een doordeweekse maaltijd.
Ingrediënten
- 10 sprietjes bieslook
- 35 g bloem
- 75 g boter
- 125 g Bressot met Ham
- 1 eetlepel cognac of sherry
- 350 ml melk
- peper
- 1 sjalotje
- 600 g varkenshaasjes
Instructies
- Pel en snipper het sjalotje.
- Wrijf de varkenshaasjes in met zout en peper.
- Verhit 50 gram van de boter in een braadpan en bak de varkenshaasjes in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar.
- Smelt in een aparte pan de overige 25 gram boter en fruit hierin de gesnipperde sjalot.
- Voeg al roerend beetje bij beetje de bloem toe.
- Blijf roeren en voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe totdat een gladde saus ontstaat.
- Roer de cognac erdoor en laat de saus ± 3 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur.
- Roer de Bressot roomkaas met ham voorzichtig door de saus en verwarm de saus zachtjes totdat de kaas is gesmolten.
- Laat de saus niet meer koken.
- Snijd de varkenshaasjes in plakken en rangschik deze op 4 warme borden.
- Geef de saus erover en garneer met fijngehakte bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer de Varkenshaas in hamsaus met gebakken aardappelen en een frisse groene salade. De aardse smaak van de aardappelen en de frisheid van de salade vormen een mooie balans met de rijke saus.Wijnadvies
Bij dit romige gerecht past een zachte rode wijn, zoals een fruitige Pinot Noir, die de rijke smaken van de saus goed aanvult. Een volle witte wijn zoals een Viognier is ook een uitstekende keuze.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 50 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
