Varkenshaas Vol Verrassingen

Dit gerecht zal genieten van de smaakvolle verrassingen van het gehaktmengsel en de romige champignonsaus.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,4 kg varkenshaas ongeveer 350 g per stuk, voor 4 porties

Vulling:

  • 400 g varkensgehakt ongekruid
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Snufje tijm
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 6 zongedroogde tomaten in olie fijngehakt
  • 12 zwarte olijven fijngehakt
  • 100 g blokjes mozzarella klein gesneden
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Ontbijtspek of bacon 4 plakjes per varkenshaas
  • 3 eetlepels olijfolie

Saus:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien in dunne halve ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 g champignons in plakjes gesneden
  • 250 ml room
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Bosje basilicum in stukjes gescheurd
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 ml water

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de vulling goed en laat het een uur in de koelkast rusten zodat de smaken goed vermengen.
  • Snijd de varkenshaas in de lengte open, maar niet helemaal door.
  • Vouw de varkenshaas open en verdeel het gehaktmengsel over de varkenshaas.
  • Vouw het vlees goed dicht en wikkel het in plakjes spek of bacon.
  • Verpak de varkenshaas in aluminiumfolie en bak het in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20 minuten (om het vlees voor te garen).
  • Haal de varkenshaas uit de folie en bak het mooi bruin en gaar in 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. (Het vlees mag iets roze blijven van binnen, maar moet niet droog zijn.)
  • Houd de varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl je de saus bereidt.
  • Fruit in het braadvet van het vlees de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de champignons toe en bak mee tot ze gekleurd zijn.
  • Voeg paprikapoeder toe en bak even mee tot de geuren vrijkomen.
  • Voeg de room toe en laat het geheel goed gaar worden.
  • Indien nodig, bind de saus met een papje van water en bloem (laat de bloem een paar minuten gaar worden) of gebruik maïzena.
  • Meng de gescheurde basilicumblaadjes door de saus.
  • Snijd de varkenshaas in plakken en leg deze terug in de oorspronkelijke vorm op een serveerschaal.
  • Verdeel de champignonroomsaus over en rondom de varkenshaas.
  • Garneer met extra basilicumblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Afrika