Varkenshaas met een Zure en Zoete Tomaten-Sinaasappelsaus
Dit Varkenshaas met tomaten-sinaasappelsaus recept is een smaakvol en eenvoudig vleesgerecht met saus. Het malse varkensvlees wordt geserveerd met een verrassende saus van tomaat, sinaasappel en crème fraîche. Een varkenshaas recept dat perfect is voor een speciale gelegenheid.
Equipment
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snijd de ui in ringen.
- Pers de sinaasappel uit en pers de knoflook uit.
- Verhit de olie in een pan en fruit de uienringen 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en roer goed.
- Doe de tomatensap, het sinaasappelsap, de crème fraîche, mosterd, zout, peper en cayennepeper erbij.
- Roer alles goed door en laat het mengsel in 25 minuten zachtjes pruttelen tot een romige saus recept.
- Terwijl de saus pruttelt, verhit u de boter in een andere pan.
- Bak de varkenshaasjes hierin in 15 minuten rosé en gaar.
- Serveer de varkenshaasjes in zijn geheel of in plakken gesneden met de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer de varkenshaas en saus met een groene groente zoals haricots verts of broccoli en rijst of gebakken krieltjes. De saus is ook heerlijk over aardappelpuree.Wijnadvies
Bij deze licht zoete en romige saus past een volle, droge witte wijn zoals een Viognier. Voor de liefhebbers van rode wijn is een lichte Pinot Noir een goede keuze die de smaken van het varkensvlees goed aanvult.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 50 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
