Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram varkenshaas 2 haasjes
- 4 sjalotjes
- 1 potje groene peperkorrel ong 25 gr.
- 15 cl witte wijn
- 20 cl kalfsfond
- 4 el crème fraîche
- boter
- zout
Instructies
- Snijd de haasjes in 8 medaillons.
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Giet de groene peperkorrels af.
- Zet een steelpan op met een klein klontje boter.
- Fruit de sjalotjes aan.
- Voeg de peperkorrels en de wijn toe.
- Laat flink inkoken tot bijna al het vocht verdampt is.
- Voeg de kalfsfond toe.
- Laat tot de helft inkoken.
- Voeg een snuf zout toe.
- Voeg de crème fraîche toe.
- Meng met een garde goed door elkaar zodat het een egale saus wordt.
- Hou de saus warm.
- Bak de varkenshaas medaillons in een koekenpan in een klontje boter tot de gewenste gaarheid.
- Leg de varkenshaasjes op een serveerschaal en giet er wat saus over.
- Doe de rest van de saus in een sauskom.
- Serveer er bijvoorbeeld gekookte aardappelen en broccoli bij.