Varkenshaasmedaillons in groene pepersaus

Varkenshaasmedaillons in groene pepersaus

Varkenshaasmedaillons in groene pepersaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas 2 haasjes
  • 4 sjalotjes
  • 1 potje groene peperkorrel ong 25 gr.
  • 15 cl witte wijn
  • 20 cl kalfsfond
  • 4 el crème fraîche
  • boter
  • zout

Instructies

  • Snijd de haasjes in 8 medaillons.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Giet de groene peperkorrels af.
  • Zet een steelpan op met een klein klontje boter.
  • Fruit de sjalotjes aan.
  • Voeg de peperkorrels en de wijn toe.
  • Laat flink inkoken tot bijna al het vocht verdampt is.
  • Voeg de kalfsfond toe.
  • Laat tot de helft inkoken.
  • Voeg een snuf zout toe.
  • Voeg de crème fraîche toe.
  • Meng met een garde goed door elkaar zodat het een egale saus wordt.
  • Hou de saus warm.
  • Bak de varkenshaas medaillons in een koekenpan in een klontje boter tot de gewenste gaarheid.
  • Leg de varkenshaasjes op een serveerschaal en giet er wat saus over.
  • Doe de rest van de saus in een sauskom.
  • Serveer er bijvoorbeeld gekookte aardappelen en broccoli bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees