Varkenshaasmedaillons met zwarte olijvenjus

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 2 varkenshaasjes ca. 500 g
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 4 eetlepels boter
  • zout
  • versgemalen witte peper

Instructies

  • Bleekselderij schoonmaken en stengels in stukken van ca. 8 cm lengte snijden.
  • Varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons)snijden en elk met 1 plakje ontbijtspek omwikkelen.
  • Met cocktailprikker vaststeken.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • In hapjespan 2 eetlepels boter verhitten.
  • Bleekselderij ca. 5 minuten roerbakken en dan op bord scheppen.
  • In dezelfde pan rest van boter verhitten.
  • Varkenshaasmedaillons in pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Bleekselderij laatste minuut weer meebakken.
  • Bleekselderij op borden scheppen, varkenshaas erop leggen.
  • Olijven en 1 dl water door achtergebleven bakvet roeren en aan de kook brengen.
  • Olijvenjus op en om gerecht scheppen, bestrooien met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelpuree.
Tip:

Vervang de olijven eventueel door 3 eetlepels zwarte-olijventapenade
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk