Varkenshaasmedaillons met zwarte olijvenjus
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- 2 varkenshaasjes ca. 500 g
- 8 plakjes ontbijtspek
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 4 eetlepels boter
- zout
- versgemalen witte peper
Instructies
- Bleekselderij schoonmaken en stengels in stukken van ca. 8 cm lengte snijden.
- Varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons)snijden en elk met 1 plakje ontbijtspek omwikkelen.
- Met cocktailprikker vaststeken.
- Olijven in plakjes snijden.
- In hapjespan 2 eetlepels boter verhitten.
- Bleekselderij ca. 5 minuten roerbakken en dan op bord scheppen.
- In dezelfde pan rest van boter verhitten.
- Varkenshaasmedaillons in pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar bakken.
- Bleekselderij laatste minuut weer meebakken.
- Bleekselderij op borden scheppen, varkenshaas erop leggen.
- Olijven en 1 dl water door achtergebleven bakvet roeren en aan de kook brengen.
- Olijvenjus op en om gerecht scheppen, bestrooien met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree.
Tip:
Vervang de olijven eventueel door 3 eetlepels zwarte-olijventapenade
Vervang de olijven eventueel door 3 eetlepels zwarte-olijventapenade