Varkensnieren in romige cognacsaus
Een klassiek Frans gerecht met zachte varkensnieren in een romige cognacsaus, perfect geserveerd met gebakken aardappelen of rijst.
Equipment
- scherp mes
Ingrediënten
- 12 varkensnieren
- 250 ml room
- 1 glas cognac
- 50 g boter
- 1 tl aardappelmeel
- Zout en peper
Instructies
- Snijd de varkensnieren met een scherp mes overlangs doormidden en verwijder de witte vellen aan de binnenkant.
- Snijd ze vervolgens in dobbelstenen.
- Smelt de boter in een grote pan en voeg de nieren toe zodra de boter warm is.
- Smoor de nieren op hoog vuur en roer regelmatig met een houten lepel tot ze wat kleur krijgen.
- Besprenkel de nieren met de cognac, warm een paar seconden op en flambeer.
- Blijf roeren tot de vlam dooft.
- Voeg de room, zout en peper toe en laat het gerecht 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Als de saus te dun is, los de aardappelmeel op in een beetje room en voeg dit toe.
- Laat de saus kort indikken.
- Serveer warm met gebakken aardappelen of geboterde rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met verse peterselie en een groene salade voor een extra frisse touch.
Wijnadvies:
Een rode wijn zoals een Beaujolais, Bourgogne of Corbières past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 32 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g