Varkensnieren in romige cognacsaus

Een bord met varkensnieren in een romige cognacsaus, geserveerd met goudbruin gebakken aardappelen en gegarneerd met peterselie, op een rustieke houten tafel met een glas rode wijn en een fles cognac op de achtergrond.

Varkensnieren in romige cognacsaus

Een klassiek Frans gerecht met zachte varkensnieren in een romige cognacsaus, perfect geserveerd met gebakken aardappelen of rijst.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 12 varkensnieren
  • 250 ml room
  • 1 glas cognac
  • 50 g boter
  • 1 tl aardappelmeel
  • Zout en peper

Instructies

  • Snijd de varkensnieren met een scherp mes overlangs doormidden en verwijder de witte vellen aan de binnenkant.
  • Snijd ze vervolgens in dobbelstenen.
  • Smelt de boter in een grote pan en voeg de nieren toe zodra de boter warm is.
  • Smoor de nieren op hoog vuur en roer regelmatig met een houten lepel tot ze wat kleur krijgen.
  • Besprenkel de nieren met de cognac, warm een paar seconden op en flambeer.
  • Blijf roeren tot de vlam dooft.
  • Voeg de room, zout en peper toe en laat het gerecht 10 minuten sudderen op laag vuur.
  • Als de saus te dun is, los de aardappelmeel op in een beetje room en voeg dit toe.
  • Laat de saus kort indikken.
  • Serveer warm met gebakken aardappelen of geboterde rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met verse peterselie en een groene salade voor een extra frisse touch.
Wijnadvies:
Een rode wijn zoals een Beaujolais, Bourgogne of Corbières past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 32 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden