Varkensrib met romige mosterdsaus

Een bord met sappige varkensribstukken in romige mosterdsaus, geserveerd met knapperige frieten en een partje citroen, op een rustieke houten tafel met een glas rode wijn en een kom mosterd op de achtergrond.

Varkensrib met romige mosterdsaus

Een heerlijk gerecht met sappige varkensribstukken in een romige en pittige mosterdsaus, perfect voor een doordeweekse maaltijd of een diner met vrienden.
Porties: 6
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 varkensribstukken lage rib
  • 2 eetlepels sterke mosterd
  • 300 ml slagroom
  • 60 g boter
  • 30 g meel
  • 1 ei eidooier
  • 3 sjalotten fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de boter in een grote pan en bak de varkensribstukken op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
  • Verlaag het vuur en laat de ribstukken nog minstens 10 minuten zachtjes garen.
  • Houd ze warm.
  • Smelt de helft van de boter in een pan en fruit de fijngehakte sjalotten op laag vuur tot ze glazig zijn.
  • Voeg de resterende boter toe, strooi het meel erover en roer goed door.
  • Laat het mengsel kort koken tot er geen klontjes meer zijn.
  • Giet de slagroom erbij en roer tot een gladde, dikke saus ontstaat.
  • Voeg de mosterd, zout, peper en een scheutje citroensap toe.
  • Roer goed door.
  • Haal de saus van het vuur en roer de eidooier erdoor om de saus extra romig te maken.
  • Proef en voeg eventueel extra kruiden toe.
  • Leg de varkensribstukken op een serveerschaal en giet de mosterdsaus erover.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met Engelse aardappelen, frietjes of een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past uitstekend bij de romige en pittige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 32 g | Vet: 36 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden