Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus

Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 4 varkensschnitzels
  • 100 gr rauwe ham
  • 20 gr Italiaanse kruiden verse
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 450 gr krieltjes voorgekookte
  • 4 eetlepels marsala
  • ½ beker slagroom á 125 ml
  • zout peper
  • 12 zwarte olijven zonder pit

Instructies

  • Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • Snijd de varkensschnitzels en de rauwe ham in reepjes.
  • Ris de tijm en de rozemarijn van de takjes en snijd de rest van de kruiden fijn.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en bak de krieltjes hierin al omscheppend in ± 10 minuten goudbruin.
  • Schep de krieltjes op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Verhit de rest van de olie in de wok.
  • Houd 1/3 van de bosuitjes apart voor de garnering en roerbak de rest ± 30 seconden.
  • Voeg de varkensschnitzel toe en bak het vlees in ± 2 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ham, de kruiden en de krieltjes toe en roerbak het geheel nog ± 2 minuten tot het vlees gaar is.
  • Blus af met de marsala, roer de room erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Garneer met de olijven en de achtergehouden bosuitjes.
  • Serveer met een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees