Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus van Allerhande

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 4 varkensschnitzels
  • 100 g rauwe ham vleeswaren
  • 20 g Italiaanse kruidenmix verse
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 450 g minikrieltjes voorgekookte
  • 4 eetlepels Marsala
  • 65 ml slagroom
  • zout
  • peper
  • 12 zwarte olijven zonder pit

Instructies

  • Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • Varkensschnitzel en rauwe ham in reepjes snijden.
  • Tijm en rozemarijn van takjes rissen en met rest van kruiden fijn snijden.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en krieltjes al omscheppend ca. 10 minuten goudbruin bakken.
  • Krieltjes op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Rest van olie in wok verhitten.
  • Eenderde van bosui voor garnering apart houden, rest ca. 30 seconden roerbakken. Varkensschnitzel toevoegen en in ca. 2 minuten rondom bruinbakken.
  • Ham, kruiden en krieltjes toevoegen en geheel nog ca. 2 minuten roerbakken, tot vlees gaar is.
  • Afblussen met marsala, room erdoor roeren en geheel op smaak brengen met zout en peper. Garneren met olijven en achtergehouden bosui.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Italië