Varkensschnitzel met Rösti en Sperziebonen

Varkensschnitzel met Rösti en Sperziebonen

Varkensschnitzel met Rösti en Sperziebonen

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 varkensschnitzels
  • 2 el boter
  • 2 el tapenade van gedroogde tomaatjes
  • 250 g sperziebonen
  • 300 g rösti
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Breng in een ruime pan water met zout aan de kook.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Laat uitlekken in een vergiet.
  • Halveer intussen de varkensschnitzels in de lengte en snijd ze in reepjes.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan.
  • Vorm van de rösti 4 koekjes en bak ze volgens de gebruiksaanwijzing aan beide zijden goudbruin.
  • Verhit de rest van de boter in een wok.
  • Roerbak de schnitzelreepjes ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de sperziebonen en tomatentapenade toe aan het vlees en bak nog 1-2 minuten mee.
  • Leg het bonen-vleesmengsel op borden en schep de rösti ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 32 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Notenvrij