Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 varkensschnitzels
- 2 el boter
- 2 el tapenade van gedroogde tomaatjes
- 250 g sperziebonen
- 300 g rösti
- Zout naar smaak
Instructies
- Breng in een ruime pan water met zout aan de kook.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Laat uitlekken in een vergiet.
- Halveer intussen de varkensschnitzels in de lengte en snijd ze in reepjes.
- Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan.
- Vorm van de rösti 4 koekjes en bak ze volgens de gebruiksaanwijzing aan beide zijden goudbruin.
- Verhit de rest van de boter in een wok.
- Roerbak de schnitzelreepjes ongeveer 5 minuten.
- Voeg de sperziebonen en tomatentapenade toe aan het vlees en bak nog 1-2 minuten mee.
- Leg het bonen-vleesmengsel op borden en schep de rösti ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 32 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g