Varkensschnitzels op Franse Wijze met Kruidenkaas
Eenvoudige maar smaakvolle varkensschnitzels gekruid met Franse kruiden en gegratineerd met romige Boursin of pittige Roquefort.
Equipment
- vuurvaste schaal
- Grill of oven
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf de varkensschnitzels aan beide kanten in met zout, peper en slakkenkruiden (of een ander Frans kruidenmengsel naar keuze).
- Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de varkensschnitzels in de hete boter aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Dit duurt ongeveer 3-5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte.
- Leg de gebakken schnitzels in een vuurvaste schaal.
- Beleg elke schnitzel met een plakje Boursin of Roquefort.
- Zet de vuurvaste schaal onder een hete grill in de oven of plaats hem bovenin een hete oven totdat de kaas gesmolten is en licht begint te kleuren.
- Dit duurt slechts enkele minuten, houd het goed in de gaten om verbranden te voorkomen.
- Serveer de varkensschnitzels direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met frites, aardappelpuree of een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn uit de Loire of een droge witte wijn uit de Bourgogne.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 1 g