Varkensvlees met tomaat en basilicumtoast
Sappig varkensvlees met geroosterde tomaten en knapperige basilicumtoast, een smaakvolle maaltijd.
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Snijd de tomaten overlangs door.
- Vet een bakplaat in met olijfolie.
- Leg het vlees en de tomaten op de bakplaat.
- Bedruppel met olijfolie en kruid met peper.
- Zet 20 minuten in de oven.
- Laat het vlees rusten.
- Snijd het brood in parten en overlangs door.
- Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Leg op een rooster en bedek de helft met kaas.
- Zet onder de grill tot de kaas gesmolten is.
- Snijd het vlees in plakjes en bestrooi met zeezout.
- Verdeel spinazie, vlees, tomaten en basilicum over de toastjes zonder kaas.
- Dek af met de toastjes met kaas en serveer met citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g