Vastenavondkoeken met Rozewater
Deze heerlijke Vastenavondkoeken, gekruid met rozewater en bestrooid met poedersuiker, zijn perfect voor een feestelijke gelegenheid tijdens carnaval of de Vastenavond.
Equipment
- Snijmes
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 30 gram boter
- 125 gram suiker
- 4 eieren
- 1 dl room
- 1 eetlepel rozewater
- Frituurvet
- Poedersuiker
Instructies
- Meng de bloem, de gesmolten en afgekoelde boter, de suiker, de eieren, de room en het rozewater tot een soepel deeg.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht zo dun mogelijk uit.
- Snijd het deeg in langwerpige stukken en bak ze in heet frituurvet lichtbruin.
- Laat de koeken uitlekken en bestuif ze dik met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze luchtige en zoete Vastenavondkoeken.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g