Vastenavondkoeken met Rozewater

Een feestelijke presentatie van Vastenavondkoeken, traditionele Nederlandse gebakjes, goudbruin gefrituurd en royaal bestrooid met poedersuiker. De koeken liggen uitnodigend gestapeld op een rustieke houten schaal, omringd door decoratieve bloemen en linten, met een warme en gezellige sfeer op de achtergrond.

Vastenavondkoeken met Rozewater

Deze heerlijke Vastenavondkoeken, gekruid met rozewater en bestrooid met poedersuiker, zijn perfect voor een feestelijke gelegenheid tijdens carnaval of de Vastenavond.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 dl room
  • 1 eetlepel rozewater
  • Frituurvet
  • Poedersuiker

Instructies

  • Meng de bloem, de gesmolten en afgekoelde boter, de suiker, de eieren, de room en het rozewater tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht zo dun mogelijk uit.
  • Snijd het deeg in langwerpige stukken en bak ze in heet frituurvet lichtbruin.
  • Laat de koeken uitlekken en bestuif ze dik met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze luchtige en zoete Vastenavondkoeken.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Carnaval