Vega gevulde paprika

Vega Gevulde Paprika's met Courgette en Vega Gehakt

Vega gevulde paprika

Deze vega gevulde paprika's met courgette en vega gehakt zijn een heerlijk en gezond hoofdgerecht, perfect voor een voedzame maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Oventijd 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 puntpaprika’s gehalveerd en zaadjes verwijderd
  • 300 g vega gehakt
  • ½ courgette in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui zeer fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eieren
  • Plakjes oude kaas
  • Handvol rozijnen
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • ½ zakje taco kruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadjes.
  • Meng in een grote kom het vega gehakt, courgetteblokjes, ui, knoflook, eieren, rozijnen, zout, peper en taco kruiden goed door elkaar.
  • Leg de gehalveerde paprika's op een bakplaat en vul ze met het vega mengsel.
  • Bedek de gevulde paprika’s met plakjes oude kaas.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de paprika’s gedurende 20 minuten tot de kaas goudbruin is.
  • Kook ondertussen 65 g rijst per persoon en bereid eventueel een frisse meloensalade als bijgerecht.
  • Serveer de gevulde paprika's warm, samen met de rijst en salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een koele rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 17 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch