Vegan Erwtensoep met Kruiden en Plantaardige Reepjes

Een realistische foto van vegan erwtensoep met kruiden en plantaardige reepjes, geserveerd in een rustieke keramieken kom. De dikke, groene soep bevat zichtbare stukjes wortel, bleekselderij en aardappel. Knapperige, goudbruine plantaardige reepjes liggen bovenop, gegarneerd met verse peterselie en tijm. Naast de kom ligt een sneetje donker roggebrood met een plantaardige spread. Op de achtergrond zijn een houten lepel en een dampende kop thee subtiel vervaagd, wat zorgt voor een warme en gezellige wintersfeer.

Vegan Erwtensoep met Kruiden en Plantaardige Reepjes

Deze verwarmende vegan erwtensoep met knolselderij, prei en plantaardige reepjes is heerlijk romig en vol van smaak. Perfect voor koude dagen!
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ¼ knolselderij in blokjes van 1 cm
  • 1 ui in blokjes van 1 cm
  • ½ prei in stukjes van 1 cm
  • 1 wortel in blokjes van 1 cm
  • 125 g gele spliterwten
  • 2 takjes verse tijm fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 pakje plantaardige reepjes licht of pittig gekruid
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 el plantaardige boter of olie

Instructies

  • Verwarm een scheutje plantaardige boter of olie in een soeppan.
  • Bak de knolselderij, ui, prei en wortel 8 minuten op matig vuur tot de ui glazig is.
  • Voeg de spliterwten, tijm, laurierblad en groentebouillon toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat 30 minuten sudderen tot de erwten zacht zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder het laurierblad en voeg de plantaardige reepjes toe.
  • Roer goed door en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met stevig volkorenbrood of een roggebrood met plantaardige boter.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige en hartige smaak van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 18 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch