Vegan Erwtensoep met Kruiden en Plantaardige Reepjes
Deze verwarmende vegan erwtensoep met knolselderij, prei en plantaardige reepjes is heerlijk romig en vol van smaak. Perfect voor koude dagen!
Equipment
- soeppan
- mes
Ingrediënten
- ¼ knolselderij in blokjes van 1 cm
- 1 ui in blokjes van 1 cm
- ½ prei in stukjes van 1 cm
- 1 wortel in blokjes van 1 cm
- 125 g gele spliterwten
- 2 takjes verse tijm fijngehakt
- 1 laurierblad
- 1 liter groentebouillon
- 1 pakje plantaardige reepjes licht of pittig gekruid
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 el plantaardige boter of olie
Instructies
- Verwarm een scheutje plantaardige boter of olie in een soeppan.
- Bak de knolselderij, ui, prei en wortel 8 minuten op matig vuur tot de ui glazig is.
- Voeg de spliterwten, tijm, laurierblad en groentebouillon toe.
- Breng de soep aan de kook en laat 30 minuten sudderen tot de erwten zacht zijn.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder het laurierblad en voeg de plantaardige reepjes toe.
- Roer goed door en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met stevig volkorenbrood of een roggebrood met plantaardige boter.Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige en hartige smaak van deze soep.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 18 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g