Vegan pizza met broccoli, shiitake en bonensaus
Een heerlijke vegan pizza met broccoli, shiitake en een romige bonensaus. Perfect als gezonde hoofdmaaltijd met een frisse, groene salade!
Ingrediënten
Voor de pizza:
Voor de bonensaus:
- 50 g cannellinibonen
- 2 el water
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook
- ¼ tl truffelolie
- Peper en zout naar smaak
Instructies
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
- Haal het pizzadeeg uit de koelkast.
Bonensaus:
- Blend alle ingrediënten voor de bonensaus tot een gladde pasta met een blender, keukenmachine of staafmixer.
Groenten:
- Blancheer de broccoli 1 minuut in kokend gezouten water.
- Spoel af met koud water en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de shiitake 1 minuut.
- Voeg paprikapoeder en knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Pizza samenstellen:
- Rol het pizzadeeg uit op het meegeleverde bakpapier.
- Verdeel de helft van de bonensaus over de bodem.
- Beleg met broccoli, shiitake, sjalot en oregano.
- Bak de pizza onderin de oven gedurende 15-20 minuten tot deze goudbruin is.
Serveren:
- Garneer met groene pepers en tomatenreepjes.
- Besprenkel met olijfolie en de rest van de bonensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pizza met een frisse groene salade en een glas fruitige witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, voor een evenwichtige maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé past perfect bij de frisse en hartige smaken van deze vegan pizza.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 9 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g