Vegetarische aardappeltaart met gemengde groenten

Vegetarische aardappeltaart met gemengde groenten

Vegetarische aardappeltaart met gemengde groenten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g aardappels
  • 1 middelgrote winterwortel
  • 1 theelepel kerrie
  • zout
  • 4 eetl. olie
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 g champignons of spruitjes
  • 2 vleestomaten
  • 4 eetlepel belegen Goudse kaas grofgeraspte
  • versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200oC.
  • Kook de aardappelen in circa 10 minuten halfgaar (halveer grote exemplaren).
  • Rasp de aardappelen en de geschrapte wortel grof.
  • Doe ze in een kom, schep er de kerrie, wat zout en peper en 2 eetlepels olie door.
  • Schep het mengsel in de ingevette springvorm en druk het goed aan.
  • Zet de vorm 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd intussen de paprika`s in reepjes, de champignons of spruitjes in plakjes en de tomaten in partjes.
  • Roerbak 5 minuten voor de aardappelbodem uit de oven komt de voorbereide groenten in 2 eetlepels hete olie.
  • Bestrooi met wat zout en peper.
  • Schep de groenten in de vorm en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet nog circa 10 minuten terug in de oven tot de kaas begint te kleuren.
  • Serveer de taart warm.

Voedingswaarden

Calories: 338 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 11 g | Vet: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch