Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 400 g aardappels
- 1 middelgrote winterwortel
- 1 theelepel kerrie
- zout
- 4 eetl. olie
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 250 g champignons of spruitjes
- 2 vleestomaten
- 4 eetlepel belegen Goudse kaas grofgeraspte
- versgemalen peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200oC.
- Kook de aardappelen in circa 10 minuten halfgaar (halveer grote exemplaren).
- Rasp de aardappelen en de geschrapte wortel grof.
- Doe ze in een kom, schep er de kerrie, wat zout en peper en 2 eetlepels olie door.
- Schep het mengsel in de ingevette springvorm en druk het goed aan.
- Zet de vorm 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd intussen de paprika`s in reepjes, de champignons of spruitjes in plakjes en de tomaten in partjes.
- Roerbak 5 minuten voor de aardappelbodem uit de oven komt de voorbereide groenten in 2 eetlepels hete olie.
- Bestrooi met wat zout en peper.
- Schep de groenten in de vorm en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet nog circa 10 minuten terug in de oven tot de kaas begint te kleuren.
- Serveer de taart warm.
Voedingswaarden
Calories: 338 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 11 g | Vet: 18 g