Vegetarische balletjes met rodekool

Vegetarische balletjes met rodekool

Vegetarische balletjes met rodekool

Snel te maken / AllerHande jubileumnummer 2003
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 eetlepel(s) yoghurt
  • ½ teentje knoflook
  • 1 citroen geperst
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 g rodekool gesneden
  • 1 schaaltje vegetarische balletjes 210 g
  • 1 voorgebakken Boulogne stokbrood

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom mayonaise mengen met yoghurt en knoflook.
  • Sausje op smaak brengen met zout, peper en paar druppels citroensap.
  • In andere kom dressing kloppen van helft van citroensap, 2 eetlepels olie met zout en peper naar smaak.
  • In magnetron rodekool in afgedekte schaal met paar lepels water en rest van citroensap in 4 minuten op vol vermogen (700 watt) beetgaar laten worden (de kool kleurt dan helderpaars).
  • Na 2 minuten koolreepjes omscheppen.
  • Kool afgieten en citroendressing erdoor mengen.
  • Stokbrood in 6-8 minuten afbakken.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag vegetarische balletjes in 1 eetlepel olie in 5 minuten rondom bruin en knapperig bakken.
  • Brood halveren en opensnijden.
  • Brood beleggen met lauwe rodekoolsalade en balletjes, knoflooksaus apart erbij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch