Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 3 eetlepel(s) yoghurt
- ½ teentje knoflook
- 1 citroen geperst
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 300 g rodekool gesneden
- 1 schaaltje vegetarische balletjes 210 g
- 1 voorgebakken Boulogne stokbrood
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In kom mayonaise mengen met yoghurt en knoflook.
- Sausje op smaak brengen met zout, peper en paar druppels citroensap.
- In andere kom dressing kloppen van helft van citroensap, 2 eetlepels olie met zout en peper naar smaak.
- In magnetron rodekool in afgedekte schaal met paar lepels water en rest van citroensap in 4 minuten op vol vermogen (700 watt) beetgaar laten worden (de kool kleurt dan helderpaars).
- Na 2 minuten koolreepjes omscheppen.
- Kool afgieten en citroendressing erdoor mengen.
- Stokbrood in 6-8 minuten afbakken.
- In koekenpan met antiaanbaklaag vegetarische balletjes in 1 eetlepel olie in 5 minuten rondom bruin en knapperig bakken.
- Brood halveren en opensnijden.
- Brood beleggen met lauwe rodekoolsalade en balletjes, knoflooksaus apart erbij geven.