Vegetarische Focaccia Burger met Quorn

Vegetarische Focaccia Burger met Quorn

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 voorgebakken focaccia brood
  • 1 bakje verse kaassaus
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 Quornfilets gepaneerd
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 75 g rucola slamelange
  • 2 tomaten in plakken
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Halveer de focaccia en besmeer de snijvlakken met kaassaus.
  • Leg de uiringen op de kaassaus en bak het brood 6 minuten in de oven.
  • Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de Quornfilets aan beide kanten gedurende 8 minuten.
  • Klop de rest van de olijfolie samen met rode-wijnazijn, zout en peper tot een dressing.
  • Haal het brood uit de oven.
  • Beleg de onderste helft met wat rucola slamelange, helft van de plakjes tomaat en de gebakken Quornfilets.
  • Leg de bovenste broodhelft erop.
  • Meng de rest van de rucola slamelange en tomaten met de dressing.
  • Snijd de burger schuin doormidden en serveer met de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige kaassaus en de Quornfilets, en vormt een mooie aanvulling op de smaak van de focaccia.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Hoofdgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch