Vegetarische frittata

Vegetarische frittata

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen vastkokende geschild en gehalveerd
  • 8 eieren
  • 2 takjes peterselie fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Snufje milde paprikapoeder
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • 50 g boter
  • 2 middel grote uien in ringen
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Instructies

  • Kook de aardappelen in een pan met weinig wateren wat zout gedurende 20minuten, tot ze beet gaar zijn.
  • Giet ze af en stoom ze enkele minuten goed droog.
  • Snijd ze in plakken.
  • Klop de eieren los met de peterselie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper.
  • Verhit 20 g boter in een koekenpan en fruit de ui gedurende 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg de suiker en azijn toe en roer tot de suiker is opgelost.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Leg de aardappelen in de pan en daarop de gekaramelliseerde ui.
  • Schenk het eimengsel erover, zet het vuur laag en bak de frittata gedurende 20 minuten tot de onderkant bruin is.
  • Doe de deksel op de pan om de bovenkant helemaal te laten stollen of zet de pan kort onder de grill.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei
Land van herkomst Mexico