Vegetarische hartige banketstaaf met feta en pijnboompitten

Vegetarische hartige banketstaaf met feta en pijnboompitten

Vegetarische hartige banketstaaf met feta en pijnboompitten

Een smaakvolle vegetarische banketstaaf met een rijke vulling van vegetarisch gehakt, feta en kruiden, perfect voor een gezellig hoofdgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g vegetarisch gehakt
  • 5 takjes tijm blaadjes geritst
  • 70 g feta
  • ½ ui fijngesnipperd
  • 1 eetlepel rode peper fijngehakt (of sambal)
  • 1 paprika fijngesneden
  • 1 ei geklutst
  • 1 ei heel
  • Peper en zout naar smaak
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 theelepel tijmblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Maak de vulling door het vegetarische gehakt te mengen met het hele ei, paprika, rode peper, tijm, feta en ui.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de vulling over de lengte van het deeg.
  • Rol het bladerdeeg eromheen tot een staaf en druk de randen goed dicht.
  • Leg de banketstaaf in de gewenste vorm op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met het geklutste ei.
  • Bestrooi de banketstaaf met pijnboompitten en extra tijmblaadjes.
  • Bak de banketstaaf in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten, of tot deze goudbruin en knapperig is.
  • Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je de banketstaaf aansnijdt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een lichte vinaigrette voor een compleet hoofdgerecht.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past perfect bij de hartige smaken van de feta, paprika en tijm in deze banketstaaf.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 28 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas