Vegetarische Kaasburgers met Vlaamse Frietjes
Geniet van deze heerlijke vegetarische kaasburgers met Vlaamse frietjes, een smaakvol en vullend gerecht voor het hele gezin!
Equipment
Ingrediënten
- 2 liter olie om te bakken en te frituren
- 2 pakjes Tivall vegetarische hamburgers
- 4 plakjes rookkaas
- 1 zak Vlaamse frietjes 700 g
- 1 tomaat
- 1 krop ijsbergsla
- 1 potje zoetzure augurken 340 g
- 5 eetlepels mayonaise
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
- Bak de vegetarische hamburgers gedurende 1 minuut aan elke kant op hoog vuur.
- Leg vervolgens op elk van de burgers een plakje rookkaas en bak met de deksel op de pan nog 3 minuten op laag vuur tot de kaas gesmolten is.
- Frituur ondertussen de Vlaamse frietjes gedurende 3 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Maak de tomaat en sla schoon.
- Snijd de tomaat in blokjes en de sla en augurken in reepjes.
- Roer een dressing van 1 eetlepel mayonaise en 3 eetlepels augurkenvocht.
- Meng de dressing met de tomaten, augurken en sla.
- Serveer de Vlaamse frietjes samen met de kaasburgers en serveer de salade en mayonaise apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse Belgische blonde ale of een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 5504 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g