Vegetarische Kiptortilla's
Ingrediënten
- 400 g vegetarische kipstukjes
- ½ liter groentebouillon
- 100 ml olie
- 2 gesnipperde uien
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 blikje tomatenblokjes
- 3 eetlepels jalapeñopepers naar smaak
- 8 bloemtortilla's 25 cm doorsnede
- ½ zakje fijngehakte koriander of peterselie
- 125 ml zure room
- 250 g kleine champignons
Instructies
- Leg de vegetarische kipstukjes in de groentebouillon en kook ze gaar.
- Trek vervolgens de kip uit elkaar met twee vorken.
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de gesnipperde ui en geperste knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenblokjes en jalapeñopepers toe aan de pan.
- Laat het geheel goed koken zodat de saus wat indikt.
- Haal de pan van het vuur en meng de uit elkaar getrokken vegetarische kip erdoorheen.
- Leg de vulling op de bloemtortilla's, voeg een lepel zure room toe en bestrooi met fijngehakte koriander of peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g