Vegetarische Kiptortilla's

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g vegetarische kipstukjes
  • ½ liter groentebouillon
  • 100 ml olie
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 3 eetlepels jalapeñopepers naar smaak
  • 8 bloemtortilla's 25 cm doorsnede
  • ½ zakje fijngehakte koriander of peterselie
  • 125 ml zure room
  • 250 g kleine champignons

Instructies

  • Leg de vegetarische kipstukjes in de groentebouillon en kook ze gaar.
  • Trek vervolgens de kip uit elkaar met twee vorken.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de gesnipperde ui en geperste knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de tomatenblokjes en jalapeñopepers toe aan de pan.
  • Laat het geheel goed koken zodat de saus wat indikt.
  • Haal de pan van het vuur en meng de uit elkaar getrokken vegetarische kip erdoorheen.
  • Leg de vulling op de bloemtortilla's, voeg een lepel zure room toe en bestrooi met fijngehakte koriander of peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijst.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tortilla / Vleesvervangers