Vegetarische Mini-Pizzastrudels met Feta en Olijven

Vegetarische Mini-Pizzastrudels met Feta en Olijven

Deze vegetarische mini-pizzastrudels met een vulling van paprika, feta en olijven zijn perfect als hartig tussendoortje of borrelhapje. Ideaal voor feestjes of een gezellige lunch!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • 250 g paprika in blokjes gesneden
  • 100 g ingelegde balsamicosjalotten fijngesneden
  • 175 g feta verkruimeld
  • 75 g olijven zonder pit in plakjes gesneden
  • 1 tl tijm
  • Beetje meel en kerrie om mee te bestuiven

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
  • Haal het pizzadeeg direct uit de koelkast, rol het uit met het meegeleverde bakpapier, en snijd het in even grote rechthoeken.
  • Smeer de tomatensaus gelijkmatig over de deegrechthoeken.
  • Verkruimel de feta (of gebruik een veganistische kaas als alternatief) en verdeel deze over de deegrechthoeken.
  • Verdeel de blokjes paprika, fijngesneden balsamicosjalotten en olijven over het deeg en strooi de tijm eroverheen.
  • Rol de rechthoeken op tot kleine strudels en bestuif ze lichtjes met meel en kerriepoeder.
  • Bak de strudels in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse rosé of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Lunch / Pizza / Snack
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag