Vegetarische Ovenschotel met Quorn en Courgette
Equipment
Ingrediënten
- 175 g fijngehakte quorn
- 4 eetlepels olie
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 1 courgette in plakjes
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 10 sneetjes wit-casinobrood
- 150 g geraspte belegen kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak in een braadpan het fijngehakte quorn in de helft van de olie gedurende 3 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de quorn en laat de saus 5 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de plakjes courgette gedurende 3 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook en gedroogde oregano toe aan de courgette en bak nog 1 minuut mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak in een ovenschaal laagjes van achtereenvolgens sneetjes brood, courgette en de quorn-tomatensaus, en eindig met een laagje brood.
- Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel en zet de schaal in het midden van de oven.
- Bak de ovenschotel in ca.
- 30 minuten gaar en goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g