Vegetarische Ovenschotel met Quorn en Courgette

Vegetarische Ovenschotel met Quorn en Courgette

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 g fijngehakte quorn
  • 4 eetlepels olie
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 1 courgette in plakjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 10 sneetjes wit-casinobrood
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak in een braadpan het fijngehakte quorn in de helft van de olie gedurende 3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de quorn en laat de saus 5 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de plakjes courgette gedurende 3 minuten.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en gedroogde oregano toe aan de courgette en bak nog 1 minuut mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak in een ovenschaal laagjes van achtereenvolgens sneetjes brood, courgette en de quorn-tomatensaus, en eindig met een laagje brood.
  • Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel en zet de schaal in het midden van de oven.
  • Bak de ovenschotel in ca.
  • 30 minuten gaar en goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm