Vegetarische Shoarmabroodjes met Saus

Vegetarische shoarmabroodjes met plantaardige shoarma, sla en yoghurtsaus, geserveerd op een houten tafel met frisse tomatensalade – snelle vleesvrije maaltijd.

Vegetarische Shoarmabroodjes met Saus

Geniet van deze snelle, smakelijke vegetarische shoarmabroodjes met een frisse saus en een gezonde mix van groenten en vegetarische shoarmamix. Perfect voor een lichte maaltijd!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 10 gram margarine
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 2 eetlepels slasaus
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 200 gram vegetarische mix veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes
  • 4 shoarmabroodjes
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 kleine ui
  • 100 gram sla
  • 1 theelepel gembersiroop
  • Peper en zout

Instructies

  • Maak een sausje door de slasaus, yoghurt, tomatenketchup, gembersiroop, peper en zout te mengen.
  • Was de bieslook, knip deze klein en meng door het sausje.
  • Maak de ui schoon en snijd deze klein.
  • Fruit de ui in de margarine in een koekenpan tot deze glazig is.
  • Bak de vegetarische mix met de shoarmakruiden in de pan tot deze rul en gaar is.
  • Rooster de shoarmabroodjes in de broodrooster, op de barbecue of onder de grill.
  • Vul de broodjes met de gemengde sla, de shoarmamix en een schep van de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de shoarmabroodjes met een frisse tomatensalade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 10 g | Vet: 9 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Brood / Snack / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch