Vegetarische Shoarmabroodjes met Saus
Geniet van deze snelle, smakelijke vegetarische shoarmabroodjes met een frisse saus en een gezonde mix van groenten en vegetarische shoarmamix. Perfect voor een lichte maaltijd!
Equipment
- Barbecue of grill (optioneel)
Ingrediënten
- 10 gram margarine
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 eetlepels slasaus
- 2 eetlepels yoghurt
- 200 gram vegetarische mix veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes
- 4 shoarmabroodjes
- 6 sprieten bieslook
- 1 kleine ui
- 100 gram sla
- 1 theelepel gembersiroop
- Peper en zout
Instructies
- Maak een sausje door de slasaus, yoghurt, tomatenketchup, gembersiroop, peper en zout te mengen.
- Was de bieslook, knip deze klein en meng door het sausje.
- Maak de ui schoon en snijd deze klein.
- Fruit de ui in de margarine in een koekenpan tot deze glazig is.
- Bak de vegetarische mix met de shoarmakruiden in de pan tot deze rul en gaar is.
- Rooster de shoarmabroodjes in de broodrooster, op de barbecue of onder de grill.
- Vul de broodjes met de gemengde sla, de shoarmamix en een schep van de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de shoarmabroodjes met een frisse tomatensalade voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Serveer de shoarmabroodjes met een frisse tomatensalade voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 10 g | Vet: 9 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g