Vegetarische Stoofschotel met Spruiten en Bruine Bonen

Vegetarische Stoofschotel met Spruiten en Bruine Bonen

Vegetarische Stoofschotel met Spruiten en Bruine Bonen

Een hartverwarmende vegetarische stoofschotel met spruiten, bruine bonen en tomatensaus, perfect voor koude dagen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g kleine spruiten schoongemaakt
  • 1 pot bruine bonen 650 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook versnipperd
  • 2 uien in stukjes gesneden
  • 1 rode puntpaprika in reepjes gesneden
  • 200 g geruld vegetarisch gehakt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 2 volle el taco kruiden
  • 1 grote pot passata tomatensaus

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een grote stoofpan en bak de uien samen met de spruiten gedurende ongeveer 5 minuten tot de uien glazig zijn en de spruiten beginnen te garen.
  • Voeg vervolgens de knoflook, rode puntpaprika, bruine bonen, vegetarisch gehakt, taco kruiden, peper, zout en passata tomatensaus toe aan de pan.
  • Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat de stoofschotel met de deksel op de pan ongeveer 2 uur zachtjes stoven, zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.
  • Roer af en toe door.
  • Serveer de stoofschotel warm, met puree of rijst naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een volle, fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel past goed bij deze stoofschotel.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Vleesvervangers
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch