Veldslastamppot met Knapperige Spekjes en Gegrilde Gelderse Worst

Een realistische foto van veldslastamppot met knapperige spekjes en gegrilde Gelderse worst, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met verse veldsla, wat zorgt voor een levendige groene kleur. Krokant gebakken spekjes geven een knapperige bite. Plakjes gegrilde Gelderse worst, licht geschroeid, liggen ernaast. Een drizzle gesmolten boter maakt het gerecht extra romig. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra veldsla, spek en Gelderse worst, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht benadrukt de texturen en kleuren, wat zorgt voor een warme, huiselijke sfeer.

Veldslastamppot met Knapperige Spekjes en Gegrilde Gelderse Worst

Een heerlijke stamppot van romige aardappelpuree met frisse veldsla, knapperige spekjes en gegrilde Gelderse worst. Perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd!
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen geschild en in blokjes
  • 50 g magere spekblokjes
  • 200 g gekookte Gelderse worst in plakken van 1 cm dik
  • 6 kerstomaten gehalveerd
  • 100 g veldsla gewassen
  • 1 dl melk
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water in ± 15 minuten gaar.
  • Verwarm een grillpan of de oven op grillstand voor.
  • Bak de spekblokjes in een steelpan zachtjes knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Rooster de plakjes Gelderse worst in de grillpan of onder de grill tot ze mooi bruin en licht krokant zijn.
  • Halveer de kerstomaten en verwijder de worteltjes van de veldsla.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Roer zoveel melk en het spekvet door de puree tot een smeuïge consistentie ontstaat.
  • Schep de veldsla, kerstomaten en spekjes door de puree en warm de stamppot nog even door op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stamppot over twee diepe borden en leg de plakjes gegrilde worst erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een grove mosterd of een frisse komkommersalade als bijgerecht.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een soepele Merlot past goed bij de hartige smaken van de spekjes en worst.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden