Velouté de Courgettes

Courgettesoep
Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 15 g boter
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 bosje waterkers grof gesneden
  • 2 kleine courgettes ongeschild
  • Zout peper
  • 1 liter groentebouillon van tablet
  • 1 dl slagroom

Instructies

Voorbereiding:

  • Bak de gesnipperde sjalotjes in boter gedurende 5 minuten.
  • Voeg grof gesneden waterkers toe aan het sjalotmengsel.
  • Gebruik een meloenboor om 7 bolletjes per persoon uit de ongeschilden courgette te steken.
  • Kook de courgettebolletjes kort in kokend water en spoel ze af met koud water.
  • Snijd de rest van de courgettes in stukken en voeg deze met zout en peper toe aan het sjalotmengsel.
  • Bak nog 10-15 minuten zacht.

Bereiding:

  • Pureer het mengsel in een keukenmachine.
  • Zeef de puree.
  • Voeg warme groentebouillon toe aan de gezeefde puree.
  • Breng de soep aan de kook.
  • Roer de room, zout en peper door de soep en verwarm alles goed.
  • Verdeel de soep over kommen en garneer met de courgettebolletjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke velouté de courgettes!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst