Velouté de Courgettes
Courgettesoep
Equipment
Ingrediënten
- 15 g boter
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 bosje waterkers grof gesneden
- 2 kleine courgettes ongeschild
- Zout peper
- 1 liter groentebouillon van tablet
- 1 dl slagroom
Instructies
Voorbereiding:
- Bak de gesnipperde sjalotjes in boter gedurende 5 minuten.
- Voeg grof gesneden waterkers toe aan het sjalotmengsel.
- Gebruik een meloenboor om 7 bolletjes per persoon uit de ongeschilden courgette te steken.
- Kook de courgettebolletjes kort in kokend water en spoel ze af met koud water.
- Snijd de rest van de courgettes in stukken en voeg deze met zout en peper toe aan het sjalotmengsel.
- Bak nog 10-15 minuten zacht.
Bereiding:
- Pureer het mengsel in een keukenmachine.
- Zeef de puree.
- Voeg warme groentebouillon toe aan de gezeefde puree.
- Breng de soep aan de kook.
- Roer de room, zout en peper door de soep en verwarm alles goed.
- Verdeel de soep over kommen en garneer met de courgettebolletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke velouté de courgettes!