Venkel stamppot met wortel en lenteui

Venkel stamppot met wortel en lenteui

Venkel stamppot met wortel en lenteui

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 winterteen
  • 3 stengels lenteui
  • 600 gram aardappels
  • magere spekblokjes
  • eventueel kookroom
  • peper

Instructies

  • Schil de aardappelen, zet deze op met een beetje zout en kook tot ze gaar zijn.
  • Snijd de venkel in stukjes. 
  • Schrap de winterpeen en snijd in stukjes, dezelfde grootte als de venkel. 
  • Snijd de lenteui in smalle ringetjes.
  • Doe de venkel en wortel in een pan met water en kook tot ze beetgaar zijn.
  • Als de aardappelen en groente gaar zijn, stamp ze samen met de lenteui en de rauwe spekblokjes. 
  • Maak smeuïg met een scheutje kookroom. 
  • Strooi er versgemalen peper overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer bijvoorbeeld met rookworst en jus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot