Venkel-Tomatenquiche van Bladerdeeg

Venkel-tomatenquiche van bladerdeeg met een goudbruine korst, gevuld met een romige custard, dunne venkelplakken en cherrytomaten, gegarneerd met verse dille en zwarte peper, geserveerd in een rustieke setting.

Venkel-Tomatenquiche van Bladerdeeg

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 150 ml verse slagroom
  • 150 g zure room
  • 3 eieren
  • Een snufje geraspte nootmuskaat
  • 70 g geraspte bergkaas
  • 150 g venkel gesneden
  • 180 g tomaten gehalveerd
  • Peper en zout naar smaak
  • Een beetje tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng de slagroom met de zure room en de eieren in een kom.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met het meegeleverde bakpapier.
  • Vouw de randen om en vorm een rand van ongeveer 2 cm hoog.
  • Prik de bodem meerdere malen in met een vork.
  • Beleg het bladerdeeg met de gesneden venkel en gehalveerde tomaten.
  • Giet het roommengsel erover en bestrooi met tijm.
  • Bak de quiche in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin is en de vulling is gestold.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Deze venkel-tomatenquiche is heerlijk als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een lichte salade.
 

Wijnadvies:

Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de romige textuur van de quiche en de subtiele smaken van de venkel en tomaten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch