Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 150 ml verse slagroom
- 150 g zure room
- 3 eieren
- Een snufje geraspte nootmuskaat
- 70 g geraspte bergkaas
- 150 g venkel gesneden
- 180 g tomaten gehalveerd
- Peper en zout naar smaak
- Een beetje tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de slagroom met de zure room en de eieren in een kom.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met het meegeleverde bakpapier.
- Vouw de randen om en vorm een rand van ongeveer 2 cm hoog.
- Prik de bodem meerdere malen in met een vork.
- Beleg het bladerdeeg met de gesneden venkel en gehalveerde tomaten.
- Giet het roommengsel erover en bestrooi met tijm.
- Bak de quiche in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin is en de vulling is gestold.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze venkel-tomatenquiche is heerlijk als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een lichte salade.