Venkelbootjes met doperwtjes

Venkelbootjes met doperwtjes

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol 300 á 350 g,
  • 50 g doperwtjes diepvries,
  • 1 eetlepel bote r of margarine,
  • zout

Instructies

  • Van onderkant van venkelknol plakje afsnijden en twee buitenste bladeren van venkel
  • afpellen, stukje (ca. 3 cm) van stengel eraan laten zitten.
  • Venkel in vieren snijden, harde kern en stengels wegsnijden.
  • Venkel in heel smalle reepjes snijden, mooi groen bewaren.
  • In pan venkelbootjes en reepjes in 6 minuten gaarkoken.
  • In andere pan doperwtjes volgens gebruiksaanwijzing Bereiden: .
  • Venkelgroen fijnsnijden.
  • Venkelbootjes laten uitlekken.
  • Venkel en doperwtjes afgieten en door elkaar scheppen.
  • Boter en venkelgroen door groente roeren.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Venkelbootjes met venkelmengsel vullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Jaargetijde: Snel te maken