Venkelbootjes met doperwtjes
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 1 grote venkelknol 300 á 350 g,
- 50 g doperwtjes diepvries,
- 1 eetlepel bote r of margarine,
- zout
Instructies
- Van onderkant van venkelknol plakje afsnijden en twee buitenste bladeren van venkel
- afpellen, stukje (ca. 3 cm) van stengel eraan laten zitten.
- Venkel in vieren snijden, harde kern en stengels wegsnijden.
- Venkel in heel smalle reepjes snijden, mooi groen bewaren.
- In pan venkelbootjes en reepjes in 6 minuten gaarkoken.
- In andere pan doperwtjes volgens gebruiksaanwijzing Bereiden: .
- Venkelgroen fijnsnijden.
- Venkelbootjes laten uitlekken.
- Venkel en doperwtjes afgieten en door elkaar scheppen.
- Boter en venkelgroen door groente roeren.
- Op smaak brengen met zout.
- Venkelbootjes met venkelmengsel vullen.