Venkelslaatje met Antwerps rookvlees

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 4 eetlepels druivepitolie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 takje dille
  • 8 radijsjes
  • 200 gr rookvlees heel fijn gesneden
  • peper
  • zout

Instructies

  • Reinig de venkelknol en snijd hem ,liefst met een snijmachine in heel fijne plakjes.
  • Meng de olie met de wijnazijn, het citroensap, peper en zout.
  • Doe het slaatje glanzen met de vinaigrette en verdeel het over 4 borden.
  • Versier met sprietjes dille en dunne plakjes radijs, die een inkeping krijgen, zodat ze in golfbeweging kunnen worden gelegd.
  • Drapeer de plakjes rookvlees op de rand van de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met toost en een glaasje droge rosé.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst België