Venkelsoep met Geroosterde Cherrytomaatjes

Venkelsoep met Geroosterde Cherrytomaatjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 125 ml halfvolle crème fraîche
  • 750 ml kippenbouillon eventueel van tablet
  • 4 takjes cherrytomaatjes

Instructies

  • Snijd de venkel in kleine stukjes en bewaar het kruidige venkelgroen als garnering.
  • Fruit in een soeppan de gesnipperde ui in olijfolie totdat deze goudbruin is.
  • Voeg de stukjes venkel toe en bak ze enkele minuten mee.
  • Roer de crème fraîche erdoor, schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 minuten afgedekt zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met (versgemalen) peper.
  • Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op.
  • Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Jaargetijde: Snel te maken
Feestdagen etc Kerst