Venkelsoep met Geroosterde Cherrytomaatjes
Ingrediënten
- 1 venkel
- 1 kleine ui gesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 125 ml halfvolle crème fraîche
- 750 ml kippenbouillon eventueel van tablet
- 4 takjes cherrytomaatjes
Instructies
- Snijd de venkel in kleine stukjes en bewaar het kruidige venkelgroen als garnering.
- Fruit in een soeppan de gesnipperde ui in olijfolie totdat deze goudbruin is.
- Voeg de stukjes venkel toe en bak ze enkele minuten mee.
- Roer de crème fraîche erdoor, schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 minuten afgedekt zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met (versgemalen) peper.
- Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op.
- Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g