Venkelsoep met Tomatensalsa
Ingrediënten
- 4 venkelknollen
- 2 uien gesnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ gedroogd chilipepertje verkruimeld
- 1 eetlepel gedroogde dragon
- 2 liter warme kippenbouillon van tablet
- 8 trostomaten
- 4 takjes munt fijngehakt
- 3 eetlepels pastis anijsdrank, verkrijgbaar bij de slijter
- Sap van 2 kleine citroenen
- 125 ml slagroom
Instructies
- Snijd het venkelgroen fijn en bewaar het.
- Snijd de venkelknollen in dunne repen.
- Fruit de gesnipperde ui in olijfolie in een (soep)pan.
- Voeg de venkel, chilipepertje en dragon toe en meng goed.
- Schenk de warme kippenbouillon in de pan en breng aan de kook.
- Leg het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur 30 minuten sudderen.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Meng in een kom de tomaat met munt en het bewaarde venkelgroen.
- Breng de salsa op smaak met zout en peper.
- Pureer de soep.
- Roer de pastis, citroensap en slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Laat de soep afkoelen en zet deze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de soep langzaam, verdeel deze over twaalf diepe borden en schep in het midden van elk bord een beetje tomatensalsa.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de venkelsoep met afbreekbroodjes met pompoenpitten voor een heerlijke combinatie.