Venkelsoep met Tomatensalsa

Venkelsoep met Tomatensalsa

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 venkelknollen
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ gedroogd chilipepertje verkruimeld
  • 1 eetlepel gedroogde dragon
  • 2 liter warme kippenbouillon van tablet
  • 8 trostomaten
  • 4 takjes munt fijngehakt
  • 3 eetlepels pastis anijsdrank, verkrijgbaar bij de slijter
  • Sap van 2 kleine citroenen
  • 125 ml slagroom

Instructies

  • Snijd het venkelgroen fijn en bewaar het.
  • Snijd de venkelknollen in dunne repen.
  • Fruit de gesnipperde ui in olijfolie in een (soep)pan.
  • Voeg de venkel, chilipepertje en dragon toe en meng goed.
  • Schenk de warme kippenbouillon in de pan en breng aan de kook.
  • Leg het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur 30 minuten sudderen.
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat met munt en het bewaarde venkelgroen.
  • Breng de salsa op smaak met zout en peper.
  • Pureer de soep.
  • Roer de pastis, citroensap en slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Laat de soep afkoelen en zet deze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de soep langzaam, verdeel deze over twaalf diepe borden en schep in het midden van elk bord een beetje tomatensalsa.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de venkelsoep met afbreekbroodjes met pompoenpitten voor een heerlijke combinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Jaargetijde: Snel te maken