Verfijnd Grand Dessert met Soesjes en Sorbetijs

Verfijnd Grand Dessert met Soesjes en Sorbetijs

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 ml yoghurtsorbetijs
  • 250 ml citroensorbetijs
  • 50 g poedersuiker + 2-3 eetlepels extra
  • 100 g witte chocolade
  • 8 slagroomsoesjes diepvries
  • Gepofte mihoen
  • 1 beker vanillemilkshake diepvries, pak à 2 stuks
  • 4 eetlepels sinaasappellikeur

Instructies

  • Haal de helft van het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast iets zachter worden.
  • Roer de poedersuiker met enkele theelepels water tot een dik glazuur.
  • Schaaf de chocolade.
  • Doop de soesjes in het glazuur, zet ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over.
  • Laat de soesjes in 1 uur ontdooien.
  • Schep met een warme ijsbolletjestang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord.
  • Zet ze tot gebruik terug in de vriezer.
  • Strooi royaal poedersuiker over de gepofte mihoen.
  • Bestrooi vier dessertborden met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje.
  • Verwarm de milkshake volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes.
  • Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes.
  • Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een Sauternes vormen een heerlijke combinatie met dit grand dessert.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 7 g | Vet: 23 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 38 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Nederland