Verfijnd Grand Dessert met Soesjes en Sorbetijs
Equipment
- Bord
- glaasjes
Ingrediënten
- 250 ml yoghurtsorbetijs
- 250 ml citroensorbetijs
- 50 g poedersuiker + 2-3 eetlepels extra
- 100 g witte chocolade
- 8 slagroomsoesjes diepvries
- Gepofte mihoen
- 1 beker vanillemilkshake diepvries, pak à 2 stuks
- 4 eetlepels sinaasappellikeur
Instructies
- Haal de helft van het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast iets zachter worden.
- Roer de poedersuiker met enkele theelepels water tot een dik glazuur.
- Schaaf de chocolade.
- Doop de soesjes in het glazuur, zet ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over.
- Laat de soesjes in 1 uur ontdooien.
- Schep met een warme ijsbolletjestang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord.
- Zet ze tot gebruik terug in de vriezer.
- Strooi royaal poedersuiker over de gepofte mihoen.
- Bestrooi vier dessertborden met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje.
- Verwarm de milkshake volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes.
- Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes.
- Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een Sauternes vormen een heerlijke combinatie met dit grand dessert.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 7 g | Vet: 23 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 38 g