Verfijnde Bearnaise Saus

Een rijke, romige béarnaisesaus, gepresenteerd in een klein kommetje in een Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en natuurlijk licht. Verse kruiden zoals dragon liggen naast de saus, wat de frisse en volle smaak van de saus benadrukt.

Verfijnde Bearnaise Saus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl azijn
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • ½ teentje knoflook
  • 2 eetlepels groene kruiden kervel en dragon of 2 theelepels gedroogde kruiden
  • 2 eidooiers
  • 75 g boter
  • Zout
  • Peper
  • Citroensap optioneel
  • 2 takjes verse dragon

Instructies

  • Verhit de azijn, sjalotje, knoflook en kruiden op zacht vuur tot het mengsel is ingekookt tot de helft.
  • Zeef het mengsel om de vaste stukjes te verwijderen.
  • Klop de eidooiers los met een beetje warm water.
  • Meng de eidooiers met het azijnmengsel en verwarm dit au bain-marie.
  • Voeg de boter toe in kleine vlokjes terwijl je continu klopt met een garde, totdat de saus begint te binden.
  • Zorg ervoor dat het niet kookt.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en eventueel wat citroensap.
  • Voeg tot slot heel fijngesnipperde blaadjes dragon toe.
  • Houd de saus warm au bain-marie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze verfijnde Bearnaise saus past uitstekend bij gegrild vlees of vis. Serveer het met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc voor een perfecte combinatie van smaken.

Voedingswaarden

Calories: 213 kcal | koolhydraten: 1.5 g | Protein: 2.6 g | Vet: 22.3 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 0.3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij
Feestdagen etc Kerst