Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Verhit de azijn, sjalotje, knoflook en kruiden op zacht vuur tot het mengsel is ingekookt tot de helft.
- Zeef het mengsel om de vaste stukjes te verwijderen.
- Klop de eidooiers los met een beetje warm water.
- Meng de eidooiers met het azijnmengsel en verwarm dit au bain-marie.
- Voeg de boter toe in kleine vlokjes terwijl je continu klopt met een garde, totdat de saus begint te binden.
- Zorg ervoor dat het niet kookt.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en eventueel wat citroensap.
- Voeg tot slot heel fijngesnipperde blaadjes dragon toe.
- Houd de saus warm au bain-marie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfijnde Bearnaise saus past uitstekend bij gegrild vlees of vis. Serveer het met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc voor een perfecte combinatie van smaken.Voedingswaarden
Calories: 213 kcal | koolhydraten: 1.5 g | Protein: 2.6 g | Vet: 22.3 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 0.3 g