Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 croissantje
- 1 eetlepel hazelnoten
- ½ eetlepel gemberjam of citroenmarmelade
- ½ eetlepel fijngehakte verse munt
- 25 g verse roomkaas
- 2 verse abrikozen of pruimen
- ½ banaan
Instructies
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan.
- Laat ze in een kommetje afkoelen.
- Roer de jam, fijngehakte munt en verse roomkaas door de geroosterde hazelnoten en laat deze spread bij voorkeur een half uurtje staan om de smaken te laten ontwikkelen.
- Was de abrikozen (of pruimen), halveer ze en verwijder de pit.
- Snijd de banaan in plakjes.
- Snijd het croissantje open en bestrijk de onderkant royaal met de hazelnootspread.
- Leg de abrikozen en plakjes banaan om en om dakpansgewijs op de hazelnootspread.
- Plaats de bovenste helft van het croissantje erop en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de croissant met een kopje koffie of een glas verse jus voor een compleet ontbijt.
Wijnadvies:
Deze croissant past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een sprankelende Prosecco voor een feestelijke touch.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 22 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 18 g