Verfijnde Frambozen Soufflé

Warme frambozensoufflé

Verfijnde Frambozen Soufflé

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram diepgevroren frambozen
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • 2 eetlepels frambozenlikeur of kirsch
  • 2 eieren gesplitst
  • 25 gram suiker
  • 1 eetlepel boter
  • Poedersuiker
  • 1 blikje frambozen
  • 1 bakje verse frambozen

Instructies

Voorbereiden:

  • Ontdooi de frambozen en pureer ze.
  • Breng de puree langzaam aan de kook en zeef deze.
  • Roer het aardappelzetmeel glad met 1/2 eetlepel frambozenlikeur.
  • Roer zoveel van dit mengsel door de warme puree totdat een gebonden massa ontstaat.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Klop de eidooiers met de helft van de suiker schuimig en roer de frambozenpuree erdoor.
  • Bewaar het mengsel afgedekt.

Vormpjes voorbereiden:

  • Vet de vormpjes in met boter en bestuif ze met poedersuiker.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker stijf en spatel het frambozenmengsel er voorzichtig door.
  • Vul de vormpjes tot 3/4 met het mengsel.
  • Plaats de vormpjes in een braadslede met kokend water en laat de soufflétjes au bain-marie in de oven in ongeveer 15 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen voor de saus de frambozen uit blik met sap en de overgebleven frambozenlikeur gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Pureer het mengsel en zeef het.
  • Serveer de soufflétjes direct uit de oven, bestrooid met poedersuiker, en garneer met verse frambozen.
  • Serveer de saus apart.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit