Verfijnde Gazpacho met Romige Geitenkaasmousse

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Gazpacho:

  • 10 tomaten pomodori
  • 750 ml tomatensap
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 venkelknol
  • 2 sjalotten
  • Een snufje cayennepeper
  • Een snufje kaneel
  • 2 sinaasappels
  • 500 ml olijfolie

Mousse:

  • 500 g geitenkaas
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje dragon
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje peterselie
  • Citroensap

Instructies

Gazpacho:

  • Ontvel de tomaten.
  • Snijd de bleekselderij en venkelknol.
  • Pers de sinaasappels uit.
  • Mix de tomaten, bleekselderij, venkelknol, sinaasappelsap en tomatensap in een blender tot een glad mengsel.
  • Koel het mengsel goed in de koelkast.
  • Zeef het mengsel en mix het met de olijfolie met een staafmixer.
  • Breng op smaak met cayennepeper, kaneel en zout.
  • Koel opnieuw.

Mousse:

  • Verwijder de korst van de geitenkaas.
  • Snipper de sjalot, hak de knoflook en kruiden fijn.
  • Mix de geitenkaas in een keukenmachine met de knoflook, sjalot en kruiden tot een gladde mousse.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Dresseren:

  • Schep de gazpacho in glazen.
  • Leg een kleine quenelle van de geitenkaasmousse in elk glas.
  • Garneer met een plukje kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij de verfijnde smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 12 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Tussengerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch