Kastanjekoffie met slagroom

Verfijnde Kastanjekoffie met Slagroom

De fruitachtige, gekarameliseerde tonen van de Livanto koffie worden verheven door de slagroom en de stukjes gekonfijte kastanjes. Meer hoeft er niet gezegd te worden!
Porties: 1
Voorbereidingstijd 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Livanto espresso 40 ml
  • 50 ml melk
  • 125 ml opgeklopte slagroom
  • 1 theelepel kastanjepasta
  • Stukjes gekonfijte kastanje

Instructies

  • Roer voorzichtig de kastanjepasta door de opgeklopte slagroom in een kom.
  • Verwarm de melk met behulp van een Aeroccino melkopschuimer of een steelpannetje en schenk de warme melk in het cappuccino-kopje.
  • Zet het kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso (40 ml) van de Livanto koffie.
  • Top het kopje af met de opgeklopte slagroom en garneer met de stukjes gekonfijte kastanje.
  • Serveer direct en geniet van deze verfijnde kastanjekoffie met slagroom!

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze verfijnde kastanjekoffie met slagroom gaat goed samen met een glas dessertwijn, zoals een zoete witte wijn of een lichte rode wijn.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Warme dranken
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch