Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- 2 Spuitzakken
- afsluitbare pot
- Springvorm (23cm)
Ingrediënten
- 1 liter slagroomijs
Biscuit:
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- 5 eieren kamertemperatuur
- Schil van 1 citroen
- ¼ theelepel zout
Jam:
- 250 gram aardbeien
- 250 gram geleisuiker
Nougatine:
- 200 gram amandelen
- 20 gram suiker
- 20 milliliter water
Garnering:
- 250 milliliter slagroom
- 50 gram pure chocolade
- 2 blokjes ananas
- 2 bramen
- 2 frambozen
- 2 stukjes kiwi
Instructies
Zelfgemaakte jam:
- Verwarm verse aardbeien in een pan tot ze zachter worden.
- Mix ze met een staafmixer.
- Voeg geleisuiker toe en kook zachtjes gedurende 5 minuten.
- Verwijder het schuim, giet de jam in een afsluitbare pot en koel een nacht in de koelkast.
Biscuit:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Bekleed een springvorm met bakpapier.
- Mix eieren, suiker en zout luchtig.
- Zeef de bloem erbij, voeg citroenschil toe en meng voorzichtig.
- Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen en snijd horizontaal doormidden.
Nougatine:
- Hak de amandelen fijn en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Kook water en suiker tot suiker is opgelost.
- Giet over de amandelen en bak 20-25 minuten in de oven op 160 graden Celsius.
- Laat afkoelen.
Chocoladekrullen:
- Smelt chocolade au bain-marie en spuit op een deegroller bekleed met bakpapier.
- Laat stollen in de koelkast.
Eén dag later:
Garnering:
- Klop slagroom met suiker op en doe in een spuitzak.
- Verdeel de jam over de onderste helft van de biscuit in de springvorm.
- Leg slagroomijs op de jam en bedek met de bovenste helft van de biscuit.
- Decoreer met slagroomtoeven, nougatine, vers fruit en chocoladekrullen.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een demi-sec Champagne zou goed passen bij dit dessert, dankzij hun fruitige aroma's die de zoetheid van het fruit in het dessert complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 40 g