Verfijnde Slagroomijs Cake met Zomerfruit

Verfijnde slagroomijs cake met zomerfruit, geserveerd op een rustieke houten tafel, gegarneerd met aardbeien, frambozen, bosbessen en perzik.

Verfijnde Slagroomijs Cake met Zomerfruit

Porties: 1 taart
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
in de koelkast 12 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter slagroomijs

Biscuit:

  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 5 eieren kamertemperatuur
  • Schil van 1 citroen
  • ¼ theelepel zout

Jam:

  • 250 gram aardbeien
  • 250 gram geleisuiker

Nougatine:

  • 200 gram amandelen
  • 20 gram suiker
  • 20 milliliter water

Garnering:

  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram pure chocolade
  • 2 blokjes ananas
  • 2 bramen
  • 2 frambozen
  • 2 stukjes kiwi

Instructies

Zelfgemaakte jam:

  • Verwarm verse aardbeien in een pan tot ze zachter worden.
  • Mix ze met een staafmixer.
  • Voeg geleisuiker toe en kook zachtjes gedurende 5 minuten.
  • Verwijder het schuim, giet de jam in een afsluitbare pot en koel een nacht in de koelkast.

Biscuit:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Mix eieren, suiker en zout luchtig.
  • Zeef de bloem erbij, voeg citroenschil toe en meng voorzichtig.
  • Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen en snijd horizontaal doormidden.

Nougatine:

  • Hak de amandelen fijn en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kook water en suiker tot suiker is opgelost.
  • Giet over de amandelen en bak 20-25 minuten in de oven op 160 graden Celsius.
  • Laat afkoelen.

Chocoladekrullen:

  • Smelt chocolade au bain-marie en spuit op een deegroller bekleed met bakpapier.
  • Laat stollen in de koelkast.

Eén dag later:

    Garnering:

    • Klop slagroom met suiker op en doe in een spuitzak.
    • Verdeel de jam over de onderste helft van de biscuit in de springvorm.
    • Leg slagroomijs op de jam en bedek met de bovenste helft van de biscuit.
    • Decoreer met slagroomtoeven, nougatine, vers fruit en chocoladekrullen.
    • Serveer direct.

    Notities / Tips / Wijnadvies

    Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een demi-sec Champagne zou goed passen bij dit dessert, dankzij hun fruitige aroma's die de zoetheid van het fruit in het dessert complementeren.

    Voedingswaarden

    Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 40 g
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Cake / Fruit / IJs