Verfijnde Wortelsoep met Sjalot en Witte Wijn

Verfijnde Wortelsoep met Sjalot en Witte Wijn

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • sapcentrifuge

Ingrediënten

  • 1 kg bospeen
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 blaadje laurier
  • Enkele gekneusde peperkorrels
  • Een scheut witte wijn
  • 1 klontje roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • Een scheutje citroensap

Optioneel:

  • sinaasappelschuim en fijngesneden kruiden voor de presentatie

Instructies

  • Maak zelf wortelsap met een sapcentrifuge van de bospeen.
  • Kook het sap tot een derde in met de gesnipperde sjalot, laurier, gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn.
  • Hierdoor wordt de wortelsmaak versterkt en de soep dikker.
  • Passeer de soep door een zeef, roer er een klontje roomboter door en breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap voor een frisse noot.
  • Serveer het soepje in kleine kommetjes en garneer eventueel met sinaasappelschuim en fijngesneden kruiden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wij serveren dit als amuse soepje in rechte borrelglazen, met sinaasappelschuim erop.
Thuis eet je het soepje in kleine kommetjes, met wat fijngesneden kruiden erover gestrooid.'

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland