Verfijnde Wortelsoep met Sjalot en Witte Wijn
Equipment
- sapcentrifuge
Ingrediënten
- 1 kg bospeen
- 1 gesnipperde sjalot
- 1 blaadje laurier
- Enkele gekneusde peperkorrels
- Een scheut witte wijn
- 1 klontje roomboter
- Zout en peper naar smaak
- Een scheutje citroensap
Optioneel:
- sinaasappelschuim en fijngesneden kruiden voor de presentatie
Instructies
- Maak zelf wortelsap met een sapcentrifuge van de bospeen.
- Kook het sap tot een derde in met de gesnipperde sjalot, laurier, gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn.
- Hierdoor wordt de wortelsmaak versterkt en de soep dikker.
- Passeer de soep door een zeef, roer er een klontje roomboter door en breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap voor een frisse noot.
- Serveer het soepje in kleine kommetjes en garneer eventueel met sinaasappelschuim en fijngesneden kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wij serveren dit als amuse soepje in rechte borrelglazen, met sinaasappelschuim erop.
Thuis eet je het soepje in kleine kommetjes, met wat fijngesneden kruiden erover gestrooid.'
Thuis eet je het soepje in kleine kommetjes, met wat fijngesneden kruiden erover gestrooid.'
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g