Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- ⅔ fles witte druivensap à 750 ml
- 1 pakje geleipoeder voor aardbeien
- ¼ zakje verse munt à 15 g
- 1 limoen
- 2 eetlepels cactus-citroensiroop
- 2 kiwi's
Instructies
- Maak de aardbeien schoon, halveer ze en dep ze droog met keukenpapier.
- Verdeel ze gelijkmatig over de puddingvorm.
- Breng in een pan het witte druivensap aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en roer het geleipoeder voor aardbeien door het druivensap tot het poeder volledig is opgelost.
- Giet het mengsel over de aardbeien in de puddingvorm.
- Laat de gelei afkoelen en zet hem vervolgens ca.
- 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes.
- Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf.
- Pers de helft van de limoen uit.
- Meng in een kom de muntreepjes, limoenrasp, limoensap en cactus-citroensiroop tot een dressing.
- Schil de kiwi's, snijd ze in kleine blokjes en schep ze door de dressing.
- Leg een platte schaal op de puddingvorm, keer het geheel om, schud voorzichtig en laat de aardbeiengelei op de schaal glijden.
- Schep de gemarineerde kiwi eromheen als salsa.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfrissende aardbeiengelei met gemarineerde kiwi gaat goed samen met een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De zoete en fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van de aardbeien en kiwi aanvullen zonder te overheersen.Voedingswaarden
Calories: 170 kcal | koolhydraten: 41 g | Protein: 2 g | Vet: 0 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g